Европа е най-желаната и най-посещавана дестинация от туристи в света

...
 Европа е най-желаната и най-посещавана дестинация от туристи в света
Коментари Харесай

Очертава се светло бъдеще пред европейския туризъм и хотелския сектор

 Европа е най-желаната и най-посещавана дестинация от туристи в света през 2017 година макар някои проблеми от последните години, най-много свързани с тероризма, се посочва в отчет на консултантското звено за хотели на Christie & Co.
Поне засега Brexit  не се отразява на интензивността на туризма и представянето на хотелите в района.

Компанията има позитивно очакване за търсенето на хотелско настаняване в близко бъдеще. 

Пътешествениците от Европа са главен източник на напредък за туризма в района, като съставляват към 90% от търсенето. Другите водещи пазари за европейския туризъм също регистрират растежи – Съединени американски щати, Канада, Австралия, Индия и Китай, добавя се в отчета.

За Индия и Китай специалистите чакат здравословен стопански напредък през идващите пет години, което на фона и на възходящото население се чака да даде спомагателен подтик на търсенето на хотелско настаняване в Европа.

Christie & Co показва, че има две благоприятни условия за увеличение цената на визитите на европейския пазар. На първо място Испания и Гърция изостават от Западна и Северна Европа по повод стойност на визитите на задгранични туристи. За тях благоприятни условия се крият в обновяването на хотелската база.

Втората опция за увеличение на цената е обвързвана с брандинга. По-голямата част от хотелите в Европа не се свързват с никакъв бранд и имат потребност от вложения, се подчертава в отчета.

Друго предизвикателство пред туристическия и хотелския бранш е потенциалът на летищата. Ако този проблем се адресира, това ще даде подтик за развиването на хотелите и друга инфраструктура, показват специалистите.

Повечето европейски пазари на хотели имат капацитет да привлекат и насочат към напредък интернационалните марки, добавя се в документа. Други пазари пък – да вземем за пример Исландия, Полша, Дания, Португалия, Испания, са извънредно подобаващи за привличане на опортюнистични вложители, които са склонни да поемат по-голям риск. За тези пазари се чака да продължат да регистрират растежи на приходите от стая през идващите години на фона на мощното търсене и незадоволителното предложение.
По публикацията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР